Mamas Like


July 13th, 2008

I stumbled across this website a while ago and it just occurred to me that there are probably a lot of people who read my blog who may be interested in it. It’s called Mamas Like and it’s basically a blog filled with reviews of various kids’/family products. Their guidelines for reviewing something is that a) they need to like the product, b) it’s a small-business venture run by women and more specifically work-at-home moms c) your product is your own unique creation. They have a whole bunch of other guidelines, but those are the biggest.

Here’s my favorite part of the site – almost everything that they review they get an actual sample of and they almost always give it away. To win, all you have to do is leave a comment. I won a gift pack from Sophia Bean a few months ago. And I never win anything.

“I need help, A-B.”


January 23rd, 2008

For some reason, when Lexi needs help, she calls me Abby. Except it sounds like A-b. She doesn’t ever call me Abby any other time, the rest of the time I am “momma”- but when she needs help then I’m A-b.

Strange kid.

Stupid Sick


December 28th, 2007

Christmas Eve Lexi got sick – the gross, throwing up all over, all she wants is to be held kind of sick. Christmas morning she seemed to be doing better – just tired. Then on the way home she got sick again. The car still has a funky smell. Well, I think I caught whatever she had because last night I spent most the night in the bathroom. (I’ll spare you the details). I’m feeling a little better – but not “good” by any stretch of the imagination. Kevin was supposed to leave for LA tomorrow to write an article on a conference out there. Right now, he’s in bed sleeping after canceling his flight, etc.

Stupid sick.

Okay, Just One More


September 3rd, 2007

My birthday is in 19 days.

Just in case you were wondering.

A few lists


July 7th, 2007

It seems everyone is doing lists on their blogs lately. (It’s a good think nobody tried to peer pressure me in high school or I would have been screwed.)

So here is a little of me, in list form.
1. I was born in MIlwaukee
2. I moved to Green Bay with 3 weeks left of 8th grade.
3. It was tramatic.
4. I met a kid named Josh.
5. He loaned me a pen.
6. He was the only other person from my high school who went to Bethel.
7. He and Kevin were roommates freshman year.
8. I married Kevin.
9. I lived in Green Bay.
10. This does not make me a Packer fan.
11. It doesn’t even make me a football fan.
12. Although I enjoyed the day off of school when they won the Superbowl.
13. I like hockey.
14. Specifically the Detroit Redwings.
15. Kevin is from Detroit.
16. He likes hockey as much as I do.
17. I liked the Wings before I met Kevin.
18.I’m a teacher.
19. I like to teach in places most people don’t.
20. Right now I’m teaching kindergarten.
21. My kindergarteners have taught me how to speak Somali.
22. I can count to 20 and say about 10 words in Somali.
23. I have a daughter.
24. Her name is Madeleine.
25. We spelled her name the same way Madeleine L’Engle spells her name.
26.We call her Lexi.
27. I own almost all of L’Engle’s books.
28. I own a lot of books.
29. Really, it’s a lot.
30. I own a book signed by Ceasar Millan.
31. I waited in line for 2 hours to have it autographed.
32. He made it out to Speak and Maize.
33. It’s supposed to say Speak and Mazie.
34. I train dogs part time so it was cool to meet Ceasar.
35. He’s really short.
36. If I hadn’t married Kevin I’d probably be a crazy dog lady.
37. If I had my way, I’d have at least 5 dogs.
38. I’m lucky I have 2.
39.I’m re-reading all 6 Harry Potter books before #7 gets delivered to my house.
40.I’m only on book 1.
41. Book 7 will arrive July 21.

More lists to come.
Thanks for playing.

And the answer is…


December 12th, 2006

Since Kevin gave out the answers to his quiz questions, I figured I should give out the answer to my questions.

1. What 3 countries have I traveled to?

Answer: El Salvador, Mexico & England. El Salvador and Mexico were mission’s trip and I went to England during the J-term in college.

2. How many times have I been to Mexico.

Okay, this was interesting. When I made the quiz, I actually checked the wrong box, but the wrong answer I gave as the correct answer was the one every one picked – so technically, all of you got one more wrong. According to the quiz, I’ve only been there twice, but in reality, I’ve been there 3 times. I went during spring break sophomore, junior & senior year of highschool.

3. In highschool, I worked at which store?

Answer: Shopko. I was hired my sophomore year of highschool and finally quit the summer after my freshman year of college. I worked in every single department (except the service desk), had 8 different assistant managers (1 of whom I made cry), and when I finally quit, I think I had 58 points on my record. (Shopko gave you “points” every time you screwed up – late for work, took too long of a break, etc – when you hit 15 points you were supposed to get fired.)

4. Not including college, how many times have I moved?

Answer: 7. Moved into 44th St., 44th St. to 53rd St., 53rd St. to 48th St., 48th St. to Dakota St., Dakota St. to Somerset Dr., Somerset Dr. to Minnehaha, Minnehaha to Seminary. Or Milwaukee to New Berlin, New Berlin to Green Bay, Green Bay to St. Paul.

5. Where was a born?

Answer: Milwaukee, WI

6. How many dogs have I owned?

Answer: 3. Cinder – a black lab/springer spaniel mix, Speak – pekingese/poodle mix, Mazie – rat terrier/corgi mix.

7. In highschool I did my homework…

Answer: During passing time. I think the only time I brought my books home was the first night of school when your assignment is to cover your books, and the night before a test to cram as much info as I could onto the assigned notecard, but even then I would usually just wing it. I do remember one year setting the low end of the curve in my A.P. History class. I scored a total of 4. Lexi better pick up her dad’s study habits.

8. When is my birthday?

Answer: September 22.

9. How far is my commute to work?

Answer: 5 minutes – if I hit all the red lights.

10. In highschool which of these things should I have gotten in trouble for but never did?

Answer: All of the above. We hid from the cops for 3 hours because we decided to rearrange those orange construction cones late one night. They were originally running down the center of the rode. We moved them so they went across the rode – curb to curb. Someone in a nearby house must have called the police because the first car to come crashing through was the sherrif’s car.

We did TP the band teacher’s house but at our school having your house TP’ed at homecoming was a good thing. This particular teacher was a well loved and respected teacher who had just retired and we all missed him.

Skipping 8th hour for a year – it’s not as bad as it sounds – I had a permanent pass out of study hall so I spent that hour sleeping in the yearbook room or the choir room.

11. Which dances did I attend in highschool?

Answer: I only missed homecoming my freshman year. For this one, people picked that either I went only to prom or that I didn’t go to danaces. Nope, sorry – I loved the dances in highschool. Not only did I go, but I had a date for all of them (except Senior Ball) and I even went to homecoming 3 times at a different school.

12. What’s my part-time job?

Answer: Dog-training. I currently train the Level II class at AllBreed Obedience. It’s one of the best part time jobs I’ve ever had.

So, those are the answers. Probably more about me than you really wanted to know, but oh well.

Happy Birthday To Me


September 24th, 2006

Friday was my birthday. It was a pretty good day. No, wait, it was a really good day. The other teachers brought in treats (most of them in the chocolate food group) and got me a cute “teachery” note pad. My problem child, who spends most of his day having me ask him, “What were you thinking when you ________?” (fill in the blank with “hit that kid”, “jumped off the table” “threw the pencils” “tipped over the fish tank”) stayed home from schol on Friday. Lexi gave me Gilmore Girls, Season 6, which due to my complusive nature, I have almost finished watching. Kevin bought me a couple of new tops and a zip up hoodie and the latest expansion pack to Killer Bunnies (wacky-khacki). Kevin’s parents and our grandparents sent $$$ (Thank you very much!) Which I immediately spent almost all of on new clothes. I love new clothes. We went out to dinner at the Olive Garden where we discovered that Lexi loves garlic bread sticks and then came home and had cheesecake for dessert. It was a good birthday.

A Little Story For You


July 28th, 2006

About 9 years ago, when I was a freshman in college, I wore jeans that were between sizes 8-10. Then my 8′s turned into my “skinny jeans.” A few years later (okay by the end of sophmore year) my 10′s became my skinny jeans and I got rid of all my 8′s. I wasn’t too worried that I wore a size 12. And I stayed a size 12 until about a year and a half ago. Then I quickly jumped to a 14 and almost had to go up another size. But before I went up another size, I found out I was pregnant. And instead of going up a size, I moved into maternity clothes. About 3 weeks after Lexi was born, I fit back into my size 14 jeans. Then about a month later I fit into 12′s.

Tonight I went to Target and bought jeans that were a size 8.

(Just a quick note – no, I did not go on some crazy diet and I also think that the jeans may be slightly off in their size labels because every other brand of jeans I have tried on recently have been at least a 10. It’s just fun to be able to say that after 9 years and having a baby, I can wear a size 8.)

I haven’t filled one of these out in years


January 24th, 2006

Les Savy Four (from Jenell)

FOUR JOBS I’VE HAD:
– Selling overpriced, tacky Black Hills Gold rings to men who forgot birthdays/anniversaries/Christmas from Shopko’s jewelry counter
– Construction Clean-up
– Unloading trucks for Market Day fundraisers
– Babysitter

FOUR MOVIES I’D WATCH ON REPEAT:
– 10 Things I Hate About You
– Reality Bites
– LOTR Two Towers
– Two Towers is really long so it counts as 2 movies

FOUR TV SHOWS I LOVE:
– Cosby Show
– Gilmore Girls
– The Muppet Show
– Buffy the Vampire Slayer

FOUR CAREERS THAT APPEAL TO ME:
– Teacher
– Social Worker
– Receptionist
– Dog Trainer

FOUR JOBS (FILLED BY PEOPLE I KNOW) AT WHICH I WOULD BE TERRIBLE:
– artist
– scientist
– the one where you work on computer programs all day
– cable guy

FOUR VACATION LOCALES I’D LIKE TO HIT:
– Alaska
– Australia
– Disney World
– Washington

FOUR FOODS I LUST AFTER:
– chocolate peanutbutter ice cream
– corn on the cob
– grapefruit/oranges/clemetines
– really good hamburgers

FOUR CHANGES I’D MAKE TO THE HOUSE:
– add more closets
– add a den/office/library type room
– change the exterior color from ugly reddish/brown to anything else
– take the carpet off the stairs

FOUR BEERS I LIKE:
– I’ll get back to you on this one.

TAG:
You’re it.
You’re it.
You’re it.
– And you.

Hacka Bertday to Me


September 22nd, 2004

Today is my birthday. I’m 26, which means I’m more than a quarter century old. I took the day off – just because I wanted to sleep in on my birthday – which I did. I also spent the day lying around, reading a book Kevin got me, going to the mall to spend birthday money, and playing the new video game I got. A very fun way to spend a day.